hirdetés

Több mint hárommilliárd forintért kap új stadiont, illetve sportkomplexumot Érd, miután a helyi csapat feljutott az NB III-ba. A város szerint erős túlzás a projektet stadionnak nevezni. Pedig úgy tűnik, az lesz, futball-, sport- és atlétikai stadion.

érdi sportfejlesztés

Összesen 3,3 milliárd forintból épül Érden stadion, pontosabban „multifunkciós sportkomplexum” – számolt be a jó hírről a 444.hu. Az első ütemben egy 2200 négyzetméteres főépületet építenek, ahol egy 100 fő befogadására alkalmas éttermet, kávézókat, beléptető kapukat, öt darab gyermeköltözőt, valamint a vendégek részére egy 250 fős lelátót építenek. A sportkomplexumon kívülre egy négysávos futópálya is épül. Az Érd tavaly jutott fel a megye I-ből az NB III-ba, jelenleg tizedik helyen állnak a harmadosztályban.

Érden egy multifunkcionális sportközpont épül, amelyben természetesen helyet kap a régi, a beruházás során felújítandó focipálya is. A beruházás egyik eleme a sportpályához tartozó elavult, jelenleg ezer férőhelyes és csak részben fedett lelátók felújítása és bővítése is, amely 1839 férőhelyesre bővül (ebből 250 a vendégcsapat szurkolóinak). Túlzás tehát ezt a létesítményt stadionnak nevezni – áll a város közleményében.

Pedig akárhogy is nézzük, forgatjuk, ez bizony stadion lesz, egy jó kis sportközpont, amiben semmi szégyellnivaló nincsen. Sőt büszkének kell lenni arra, hogy épül valami és fejlődik a város.