hirdetés

Megszületett rendhagyó módon élő közvetítés mellett a washingtoni állatkert legújabb pandakölyke – a hírt az intézmény a Twitteren jelentette be.

 

Különös és egyben rendhagyó módon élő közvetítéssel a kis panda bocs Washingtonban. A szülést az érdeklődők az interneten is követhették, amire eddig nem nagyon volt példa.

Az állatorvosok a vemhes Mej Hsziangon pár napja végzett ultrahangos vizsgálat alapján úgy vélték, hogy hamarosan megszülethet a kölyök, a nagy pillanat végül szombat hajnalban következett be.

A 22 éves Mej Hsziangot májusban mesterségesen termékenyítették meg,az apa a szintén a washingtoni állatkertben élő 23 éves Tien-Tien. A pandák karámját lezárták a látogatók elől, hogy Mej Hsziang nyugalomban várhassa bocsa érkezését, de az érdeklődők kamerák segítségével 24 órán át élőben követhetik a történéseket az interneten.

Mej Hsziang 2000-ben érkezett Kínából a washingtoni állatkertbe és eddigmár négy kölyke született. Decemberben egyébként Mej Hsziang és Tien-Tien is visszakerül Kínába.

( Turcsányi)