hirdetés

Elment a nagy komikus
2020-09-23 20:55

82 éves korában elhunyt Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színész, aki elsősorban komikus szerepei miatt vált ismertté és kedveltté.

 

Az 1937-ben született színész, 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd attól az évtől 1963-ig a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt. 1963 és 1968 között a Nemzeti Színházban játszott, 1968 óta a Vidám Színpad örökös tagja volt. Elsősorban komikus szerepeiről volt ismert, szerepelt vígjátékokban és kabarékban is.

Verebély jellegzetes figurája a színház mellett sokszor feltűnt játékfilmekben és TV-filmekben, továbbá a színész gyakran szinkronizált is.

Búcsúzunk orvosunktól, barátunktól, színészkirály-királynőnktől. Verebély Iván családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt. Verebély Ivánt a Centrál Színház saját halottjának tekinti, végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást.-írta a Centrál Színház.

(ajtai )