hirdetés

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szívós István at FTC egykori elnöke, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. Halála mindenkit megdöbbentett.
Székely Bulcsú a Facebook-oldalán megható búcsúlevélben köszönt el. Drámai részletet árult el, hiszen a tragédia napján telefonon még beszélt a legendával és a Fradi elnökével.

Pista bácsi, vasárnap még azt mondtad, egy picit fáradt vagy, lehet, hogy megfáztál. Ha tudtam volna, talán még most is a telefont szorongatnám, és szóval tartanálak… De el kell fogadnom, fogadnunk, most más utakon kell járjál, máshol van rád szüksége a világnak – írta az olimpiai bajnok korábbi vízilabdázó, jelenlegi tréner Székely Bulcsú.

Szívóst összesen háromszor választották meg az év magyar vízilabdázójának, 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki, két évvel később pedig az Úszó Hírességek Csarnokának a tagjává választották. Ő volt a Ferencvárosi Torna Club elnöke, amikor a focicsapat 1995-ben bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe és ez volt a magyar futball utolsó nagy eredménye.