hirdetés

Továbbra is áll a bál a Gárdonyi téren. A Budapesti Rabbiság a Facebook-oldalán közölte, hogy határozottan tiltakozik ama tény ellen, hogy az Országos Zsidó Egyetem mellett néhány méterre egy muszlim imaközpont épül. Ráadásul a mostani csatározásban elővették a palesztin fogorvos egyik régi büntetőügyét, amelyben el sem ítélték. Hát az ártatlanság vélelme azért őt is megilletné.

salleh tayserKissebb vallási háborúszerűség tört ki a Gárdonyi utcában. A budapesti zsidó közösségnek ugyanis nem tetszik, hogy egy iszlám kulturális központ és imaház lesz a közelben. Mondjuk ez még valahol tényleg érthető is lenne. Az azonban elkeserítő, hogy úgy támadnak egy palesztin fogorvost, az alapítót, mint aki bűnöző lenne. Valóban volt Sallah Tayseer ellen eljárás réges-rég, de fel lett mentve az ügyben. Azaz ártatlanul volt hosszú hónapokat előzetesben. Ezt azonban elővenni és támadni ezen üggyel, bizony elképesztő picit. Ezzel az erővel akkor a MAZSIHISZ vezetőségének tagjai közt is van olyan, aki már volt elítélve és azt le is ülte, s akkor ő is bűnöző még? Úgy véljük, nem.

A Jótékonyság és Béke Alapítvány a Gárdonyi tér 1. szám alatt egy muszlim kultúrközpontot épít, amelyről a helyiek úgy tudják, hogy imaházként fog funkcionálni.

A Maszihisz Rabbitestülete Budapesti Rabbisága a Facebook-oldalán jelentette be, hogy tiltakozik az épülő kultúrközpont ellen.

A Budapesti Zsidó Hitközség Rabbisága határozottan tiltakozik ama tény ellen, hogy az Országos Zsidó Egyetem, illetve a Budapesti Zsidó Hitközség Scheiber Sándor utcai zsinagógakörzete mellett néhány méterre, a Jótékonyság és Béke Alapítvány fennhatóság alatt egy muszlim imaközpont épül. Ezen alapítvány vezetője azon palesztin személy, akit nem oly rég a Budapesti Zsidó Múzeum elleni merényletkísérlettel gyanúsítottak meg. Felszólítjuk a Józsefvárosi Önkormányzatot és Magyarország Belügyminisztériumát, hogy mihamarább tegyen ezen áldatlan állapot megszüntetéséért – írják közleményükben.