hirdetés

95 évesen meghalt Stan Lee, a legismertebb Marvel-hősök atyja. Pókember , X-Men és a többieket mind mind neki köszönhetjük, pedig írói karrierjét gyászjelentések megfogalmazásával kezdte.

 

FRESH OFF THE BOAT - "Pie vs. Cake" - Jessica is thrilled to hear Evan is interested in joining the debate team. Yet, when her protégé becomes so good that he beats her at her own game, she second guesses her worth.  Meanwhile, Eddie and Emery team up to enter a comic book contest, on an all-new episode of ABC's "Fresh Off the Boat," airing on TUESDAY, MAY 2 (9:00-9:30 p.m. EDT). (Richard Cartwright/ABC via Getty Images) STAN LEEStan Lee, a Marvel-univerzum atyja, akinek a képregények rajongói olyan karaktereket köszönhetnek, mint Pókember, vagy az X-Men tagjai elment. A Marvel Comics korábbi elnökének az elmúlt időszakban volt baja az egészségével, márciusban tüdőgyulladással vitték kórházba.

1922. december 28.-án született Stanley Martin Lieber néven New Yorkban. Román származású zsidók gyermekeként Bronxban nőtt fel, és írt rengeteget, de nem cikkekkel, hanem gyászjelentések írásával kezdte karrierjét.

Képregényes karrierje a Timely Comicsnál indult, de sokkal kevésbé romantikusan, mint elképzelnénk, nem fedezték fel azonnal, szépen végigjárta a szamárlétrát, amit ő egyébként cseppet sem bánt. Először a tintát töltötte újra és ebédet vitt az íróknak. Tehetsége persze utat tört, először az Amerika Kapitány harmadik számában, 1941-ben, egészen pontosan a Captain America Foils the Traitor’s Revenge című füzetben, amiben a Kapitány először hajította el később ikonikussá vált mozdulattal a legendás pajzsot. Egyben ez volt az első alkalom, hogy a Stan Lee művésznevet használta.