hirdetés

Elhunyt a Kékfény egykori atyja. Életének 85. évében meghalt Szabó László újságíró, televíziós műsorvezető – közölte a család. A köztévé anno 2001-ben csak a műsor új vezetőjének a kérésére engedte, hogy a régi műsor neve visszakerüljön a képernyőre, a terv pedig bevált, az új műsor, amelyre Szabó is áldását adta, akkoriban rekordnézettséggel zakatolt, amíg el nem távozott a műsor új kitalálója.

szabó-kékfény

A tájékoztatás szerint Szabó László hosszú súlyos betegség után vasárnap hunyt el. Szabó László 1964 és 1989 között negyedszázadig vezette a Kékfény című tévémagazint, és számos bűnügyi témájú könyv szerzője volt. Azonban a legnagyobb sikere a tévés műsor volt.

Szabó engedélyével az RTL Klubtól igazolt főszerkesztő Csákány Tibor újraindította a köztévén a műsort. A retro név kiválasztása nem volt véletlen. Egyrészt a Kékfény újraindítója 2002-ben tudta, hogy itt az ideje visszahozni a sikeres nevű műsorokat a képernyőre, hisz erre volt és van igény a nézők részéről. Átszabva, az új stílusok jegyeiben, hisz ez a siker egyik kulcsa. A terv pedig bevált, hisz a közmédia akkoriban is silányan teljesített a pár százezres nézettségével, de a Kékfény egymilliós nézettségeket hozott hétről hétre. 2005-ben azonban a móri mészárossal készített interjú miatt távozott a Kékfény új főszerkesztője, és így azon tervek, hogy Szabó újra műsort vezessen pár alkalommal, dugába dőlt. Akárcsak a műsor nézettsége is, hisz az MTV zászlóshajóját már alig alig nézik.