hirdetés

65 éves korában legyőzte a rák Eddie Van Halent a legendás gitárost. A hírt a zenész fiai is megerősítette.

 

A Van Halen együttes társalapítója hosszú évek óta torokrákkal küzdött. A TZMazt írja, a legendás zenész kedden hunyt el a St. John’s Kórházban Santa Monicán – felesége, fia és testvére mellette voltak. Eddie az elmúlt 72 órában kemény csatát vívott az életéért, de az orvosok szerint már daganatos áttétek alakultak ki az agyában és más szerveiben is.

A zenész már jó egy évtizede küzdött a rákkal, a TMZ forrásai megerősítették, hogy az elmúlt évben többször került kórházba, és kemoterápián is átesett. A zenésznek volt egy furcsa elmélete, szerinte a szájában tartott fémpengető miatt alakult ki a torokrákja.

Eddie Van Halen 1972-ben alapította Pasadenában a klasszikus rockbandáját, testvérével és egyben dobosával Alex-szel, Michael Anthony basszusgitárossal és David Lee Roth énekessel. Míg a zenekar már elérte a hard rock szupersztár státuszt, Eddie a popkultúra ikonjává is vált, miután Michael Jackson “Beat It” című dalának 1983-as kiadásával, amelyben ő játszotta az ikonikus gitárszólót.Minden idők egyik legjobb és legnagyobb hatású gitárosának tartották.

(ajtai)