hirdetés

Halálos fenyegetéseket is kapott, a Meseország mindenkié című gyermekkönyv szerkesztője. Nagy Boldizsár már több mint egy éve tervezte a költözést, de most elhagyja Magyarországot, mert a meleg ellenes törvény miatt nem érzi magát biztonságban.

 

Nagy Boldizsár, a Meseország mindenkié című gyerekkönyv szerkesztője elhagyja Magyarországot, azt követően, hogy életbe lépett a melegellenes kiegészítésekkel ellátott törvény – írta meg a Reuters, amely arról is beszámolt, hogy Nagy halálos fenyegetéseket is kapott a kötet megjelenése után.

Az érzékenyítő mesekönyv körül tavaly alakult ki hetekig tartó botrány, miután Dúró Dóra ledarálta a kötet egy példányát, és fideszes politikusok is számos alkalommal szörnyülködtek rajta. Idén, a járvány harmadik hullámának lecsengésével, aztán jött a téma nagyobb szabású folytatása, amikor a beharangozott, és ellenzék által tamogatott pedofiltörvényt olyan kiegészítésekkel látták el, amelyek ös megtiltja az iskolában a homoszexualitás „népszerűsítését”, és a médiában is korlátozná az LMBTQ-tartalmak „megjelenítését”.

Nagy Boldizsár közölte, hogy így is úgy is költözött volna külföldre, és igazából nem az új melegellenes törvény miatt költöznek el partnerével. A szerkesztő nem titkolja ma már nem érzi magát biztonságban az új politikai helyzet miatt. Azt a munkát pedig amit elkezdett folytatni fogja.

A Meseország szerkesztője korábban párjával szeretett volna örökbe fogadni gyermeket, ám amikor ez lehetetlenné vált, nem érezték tovább értelmét a maradásnak.

(csákány)