hirdetés

Ganxsta „Döglégy” Zoli lett a Magyar Honvédség egyik új arca. Hiába a sereget is elérte a celeb hullám. Az énekes az együttműködés keretében már egy izgalmas látogatást is tett a Klapka György Lövészdandár szervezeténél. Reméljük Döglégy nem fog azért katonáskodni.

 

„Nagyon tisztelem a magyar katonákat!” – mondta Zana Zoltán, alias Ganxsta Zolee, aki fogadott kisfiával Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnokának meghívására a tatai dandárnál tett látogatást.

A találkozó részleteiről a Klapka György Lövészdandár, a Magyar Honvédség egyik legnagyobb szárazföldi katonai szervezete számolt be a Facebook-oldalán, amelyben a következőket írták:

„A találkozó célja egy baráti és professzionális kapcsolat kialakítása volt a dandár és az ismert rapper között, amely a jövőben nem csak az alakulat népszerűsítésére, hanem a toborzási program aktívabbá tételére is irányul.

Az együttműködés kialakításának szempontjából kiemelten fontos volt, hogy az énekes személyesen is megismerhesse a tatai dandár életét, mindennapi tevékenységét, beszélhessen az itt szolgáló katonákkal és részletes képet kaphasson a dandár által üzemeltetett technikai eszközök és a rendszeresített fegyverek teljes köréről. A nap folyamán megtekintette a laktanya létesítményeit, majd az alakulatnál rendszeresített kézifegyvereket, haditechnikai eszközöket, többek között a BTR-80 páncélozott szállító harcjárművet, a D-20-as vontatott ágyútarackot, a Gidrán többcélú moduláris páncélozott harcjárművet, a Leopard 2A4HU harckocsit és a PzH 2000 HU önjáró tüzérlöveget is.

A látogatás egy jó hangulatú ebéddel zárult, mely alatt az érintettek átbeszélték a jövőbeni lehetséges együttműködés részleteit is. A programon többek között részt vett Jakab-Pál Helga, a tatabányai székhelyű Forrás Rádió ügyvezető igazgatója is, hisz tervezetten a rádió is aktív résztvevőjévé válik a tatai alakulat népszerűsítési és toborzási tevékenységének. A kampány kiemelt célja a térség fiataljainak megszólítása, a Magyar Honvédség és a dandár működésének bemutatása, a katonaélet megismertetése és vonzóvá tétele” – áll a bejegyzésben.