hirdetés

A két arany karkötő, amelyet az egykori first lady esküvői tanújának adott nászajándékként, a Beverly Hills-i árverésen 160 ezer dollárért (49,2 millió forintért) kelt el, közel 10 millió forintnyi összeggel többért, mint hasonló kedvenc karkötői, amit öt évvel korábban árvereztek el.

jacqueline_kennedyA Heritage Auctions közlése szerint az egykori first lady a mostohatestvérének, Nina Straightnek ajándékozta a karkötőket. Straight volt Jacqueline és a későbbi amerikai elnök, John F. Kennedy 1953-as esküvőjén a menyasszony tanúja. Néhány évvel később pedig Jacqueline Kennedy Onassis töltött be hasonló szerepet Straight esküvőjén, és ebből az alkalomból ajándékozta neki az ékszereket.

Jacqueline Kennedy Onassis, akit a 20. század egyik legfontosabb stílusikonjaként tartanak számot, maga is rendelkezett egy hasonló pár karkötővel, amelyet 2011-ben 128 500 dollárért (39,5 millió forintért) árverezett el a Sotheby’s aukciósház.

Jackie annyira szerette a magáét, hogy nekem is vásárolt, tudva, hogy én is annyira fogom szeretni. Nagyon szoros kapcsolatunk volt – mondta Straight.

Azt, hogy végül ki vásárolta meg a karkötőket a keddi árverésen több mint 160 ezer dollárért, nem közölték.