hirdetés

Eladták a híres amerikai író hamvait, rekordáron. Picit morbid, de a becsült ár sokszorosáért, 45 ezer dollárért, azaz több mint 12 millió forintért keltek el Truman Capote amerikai író hamvai szombaton egy Los Angeles-i árverésen.
truman-capote-2A japán fadobozba zárt maradványok a tavaly elhunyt Joanne Carson, a televíziós műsorvezető Johnny Carson volt feleségének a tulajdonát képezték. Capote májrák következtében halt meg 1984-ben, Joanne Los-Angeles-i otthonában. Capote rendszeres vendég volt Johnny Carson késő esti beszélgetős műsorában, aminek következtében a legjobb barátokká váltak Joanne-nal.Az író gyakran vendégeskedett a Carson házaspár Los Angeles-i otthonában.
– Volt egy írószobája a házamban, ahol nagyon sok időt töltött, mivel az egy biztonságos hely volt, ahol senki sem zargathatta – mondta Joanne 2012-ben a Vanity Fair magazinnak.

Az író halálát követően az asszony kapta meg a híres író és forgatókönyvíró egyes személyes tárgyai mellett a hamvakat, amelyeknek maximális piaci értékét előzetesen 4000-6000 dollárra becsülték. A vásárló kilétét nem fedték fel az aukció szervezői.

Az árverést lebonyolító Julien’s Auctions szerint Joanne gyakran mondogatta, hogy barátja hamvai vigaszt nyújtanak neki. Joanne Carson szerint Capote is egyetértett az árveréssel, mint mondta, Truman nem akart egy polcon porosodni.

Az 1924-ben született Capote 1948-ban vált ismertté első, Más hangok, más szobák című regényével. Népszerűségét főképpen az Álom luxuskivitelben és a Hidegvérrel című írásainak köszönhette, valamint annak, hogy könnyedén mozgott a New York-i felső tízezer köreiben.