hirdetés

Tüntetést szervez a Momentum a magyar sajtószabadságért az Indexnél történt fura főszerkesztő menesztés miatt is. Sok a furcsaság az ügyben és vajon még milyen meglepetések érik az Index újságíróit ? Valami nagyon nem kerek és már az is nehezen magyarázható, hogy a Fidesz közeli tulajdonosi körök próbálják meg a hírportált el lehetetleníteni, legalábbis úgy tűnik, hisz Dull menesztését nem kérték.

 

Az, hogy az Index vezérei kirúgták a főszerkesztőt az egy dolog. Az azonban, ahogy Dull Szabolcsal ezt tették, nos az több mint érdekes. Mondhatnánk furának is. Igen az, mert az érintettek és nem a Fideszes tulajdonosokról beszélünk, annyira gyávák voltak, hogy Dullt be sem merték hívni a szerkesztőségbe, sőt egy külső helyszínen találkoztak vele. Ez bűn, sőt aljas megoldás. Persze, ha ez igaz.

Az Index körüli zűrzavart csak bonyolítja, hogy Dull menesztését nem a Fidesz közeli vezetők kérték és hajtották végre.

Időközben kikerült az Index szerkesztőségi értekezlete, ahol Dull elmondta a kollegáinak, hogy pénzt ajánlottak neki, ha közös megegyezéssel távozik.

A Momentum Mozgalom minderre reagálva tüntetést szervez a szerkesztőség elé: az esemény ami július 24-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Kolosy téren.

„Egy jogállamban nem történhet olyan, hogy ‘szervezeti átalakításokra’ és ‘szinergiákra’ hivatkozva egy kormányközeli tulajdonos egyik napról a másikra elküldi az ország legismertebb online hírportáljának a szerkesztőjét. Mindezt persze úgy, hogy közben mindenki tudja, hogy a céljuk kizárólag annyi, hogy elhallgattassanak mindenkit, aki nem ért egyet velük, aki megírja a valóságot” – írta közleményében a Momentum, hozzátéve: egy igazi jogállam alapja a működő szabad sajtó, amit Magyarországon ellehetetlenítenek.

A kirúgott főszerkesztő azt kérte az Index szerkesztőségétől, hogy ne hallgassanak, a Momentum pedig utcára hívja mindazokat, akik kiállnak a szabad sajtó és egy szabad ország mellett.