hirdetés

Nem hatályos a Mahir Cityposter Kft. és a Fővárosi Önkormányzat közötti szerződést felmondó nyilatkozat – mondta ki a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében, a cég által indított polgári perben. Így Tarlósék komoly bajba keveredtek és úgy tűnik, okoznak milliós károkat Budapestnek.

simicska oszlopA főváros még 2006-ban kötött szerződést a kft.-vel utcabútorok telepítésére, üzemeltetésére és reklám célú hasznosítására.
A haszonbérleti szerződést az önkormányzat tavaly azonban ősszel felmondta, miután a miniszterelnök legjobb barátja, Simicska Lajos nyilvánosan „legecizte” Orbán Viktort.

A Mahir Cityposter Kft. tavaly novemberben benyújtott keresetében a felmondó jognyilatkozat érvénytelenségének, valamint annak megállapítását kérte, hogy továbbra is fennáll a szerződés szerinti közterület-használati jogosultsága. Az idén januárban benyújtott újabb keresetben pedig elsődlegesen azt kérte, a már folyamatban lévő per jogerős befejezéséig tiltsa el a bíróság az önkormányzatot attól, hogy a kft. tulajdonát képező hirdetőoszlopokat elbontassa. A bíróság a két ügyet egyesítette.

A bíróság korábbi – január 12-én kelt – azóta jogerőre emelkedett végzésével ideiglenes intézkedésként eltiltotta az önkormányzatot az utcabútor bontásától és az eredeti állapot helyreállításától.
A Fővárosi Törvényszék az ítélet szóbeli indokolása során kiemelte, hogy a felek között létrejött haszonbérleti szerződés érvénytelensége nem állapítható meg – olvasható a közleményben. A bíróság álláspontja nem valósult meg sem a fizikai, sem a jogi értelemben vett lehetetlenség, a szerződés nem ütközik jogszabályba és nem kerüli meg a jogszabályokat, továbbá nem ütközik a jó erkölcsbe sem.
A bíróság a Mahir Cityposter Kft. további kereseti kérelmeit elutasította, és tájékoztatta a feleket, hogy a korábban elrendelt ideiglenes intézkedés az ítélet jogerőre emelkedéséig hatályban marad – áll a közleményben.