hirdetés

Negyvenkét éves korában tragikus balesetben elhunyt Móricz-Sabján Simon fotográfus. Bár csak futólag ismertük karrierje kezdetén de már akkor láttuk ő egy egészen más , tehetséges fotós lesz. Az lett. Őszinte részvétünk a családjának.

 

A Capa Központ közölte, hogy a fotóriporter tragikus baleset miatt került kórházba. Az 1980-ban született Móricz-Sabján Simon 2003-tól volt a Népszabadság munkatársa, egészen a lap 2016-os bezárásáig, utána a Világgazdaságnál és a Manager Magazinnál dolgozott.

2022-ben ő volt a Capa-nagydíj nyertese. A győztes, Árnyéksáv című sorozatában is az Alföldet mutatta be – addigra már több, mint tíz éven át fényképezte az alföldi települések életét. Úgy mutatta be ezeket a képeit.

„Mindig is lenyűgözött ennek a világnak a rám gyakorolt hatása, az itt élők hétköznapjainak ereje és a sok helyen tapasztalható mulandóság, melynek jeleit testközelből látom. Szinte mindent veszély fenyeget a kiöregedés, az elvándorlás és a szűkös lehetőségek miatt, így a fiatalok helyben maradását, a hagyományok, a szokások megőrzését és a közösségek életben tartását is.”-mondta Simi.