hirdetés

Magyar idő szerint vasárnap éjjel adják át a Golden Globe filmes díjakat Los Angelesben. A legjobb idegen nyelvű filmek között ott van a Saul fia című magyar film is. Szakértők szerint Nemes Jeles László filmje nagy eséllyel indul az Arany Glóbuszért.

saul fia

A Beverly Hilton Hotel nemzetközi báltermében rendezik a 73. Golden Globe-díjkiosztást néhány óra múlva. Így szoríthatunk Nemes Jeles Lászlónak és Röhrig Gézának, a film rendezőjének és főszereplőjének a sikeréért.

A Saul fia alkotóinak sűrű volt a programja, hisz egy közönségtalálkozóra is hivatalosak voltak, ahol a hollywoodi filmszakma faggatta őket órákon át. Szombat délelőtt az American Cinematheque és a Golden Globe-díj mögött álló Hollywood Foreign Press Association közös fogadásán vettek részt a magyar művészek, aztán pedig a patinás Egyptian moziban egy újabb kérdezz-feleleken vettek részt, ahol találkoztak azzal a négy külföldi rendezővel, akik szintén a Golden Globe-díjra hajtanak.

A Golden Globe zsűrije nem neves filmesekből, hanem inkább újságírókból áll. S bár sokan mondják, hogy aki a Golden Globe-ot megnyeri, az már az Oscart is csomagolhatja, nos, ez egy tévhit. Az elmúlt 10 évben ugyanis csak háromszor fordult elő, hogy aki itt nyert, az elhódította a neves Oscar-díjat is.

Persze sokan azt mondják, hogy a Saul fiától már nem lehet elvenni semmilyen díjat, amit jó hallani.