hirdetés

Bíróságon kell tisztáznia magát a fura és egyben elgondolkodtató vádak miatt a közismert és a rendszerváltás után a demokrácia alapjaiban sokat ténykedő Donáth László lelkésznek, aki állítólag évekig zaklatott takarítókat. Az ügy számunkra azért érdekes és életszerűtlen picit mert épp az Uniós választások előtt jutott eszükbe az érintetteknek, hogy hát ők bűncselekmény áldozatai lettek. Évekig pedig vagy éberkómában voltak vagy épp nem értek rá ezzel foglalkozni.

 

Vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség Donáth Lászlóval szemben, akit 2019-ben gyanúsítottak meg emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel . Igaz, a Fővárosi Főügyészség sajtóosztálya csak név nélkül erősítette csak meg a vádemelés tényét.

Donáth ügyét a TV2 robbantotta az Eu-s választások előtt, érthető módon, hisz Donáth lányát mindenképp elakarták tántorítani abban, hogy kijusson Brüsszelbe. Így az apuka volt a legjobb célpont a már akkor is kormánybérenc TV2-nek. A Magyar Nemzet szerint a korábbi szocialista országgyűlési képviselő, evangélikus lelkész 2020. december 30-án elektronikus úton megkapta az eljárás összes dokumentumát, így az iratismertetéssel hivatalosan is befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza.

Az ügyészség szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológus szakértői vélemény bizonyítja a cselekményeket. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben.

Donáth Lászlót a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház takarítónője jelentette fel bántalmazásért – amiről látleletet is készíttetett –, illetve korábbi szexuális zaklatásért. A sértett korábban a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a lelkész másokat is molesztált, de neki esze ágában sem volt ezzel a médiához fordulni, a TV2 kereste meg, majd dagasztotta botránnyá a történeteket.

Donáth tagadta, hogy elkövette volna, amivel vádolták.

Mi bízunk benne, hogy Donáth lelkész tisztázza magát és kiderül ártatlan. S reméljük az ellene és a lány lejáratását kitalálók hamarosan komoly magyarázkodásba kezdhetnek.

(csákány)