hirdetés

Garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Békemeneten felbukkanó dinoszaurusz ügyében. Mint ismeretes a békés dinót a rendőrök a Békementből kivezették, mondvacsinált okok miatt. Persze, ha azt nézzük a dinó így kisebb sérülésekkel megúszta a gyaloglós kalandot, hisz többször megszúrták ollóval a menet tagjai. Bár a rendőrség szerint ilyen nem volt.

 

A rendőrség a sajtóban megjelent hírek alapján indított nyomozást hivatalból a békemenetes dinó-ügyében.

Korábban több helyen is megjelent a sajtóban, hogy a rendőrök kísérték ki a fideszes Békemenetről a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot képviselő dinót, aki az alábbiakat közölte az Instagramon:

Elmentem dínojelmezben a fideszes Békemenetre. Majd mikor megpróbáltam bejutni a tömeg belsejébe, félúton majdnem csináltam egy képet egy kislánnyal, de a Békés tömeg akkor már elkezdet kirángatni és lökdösni a menetből.Próbáltam meggyőzni őket ilyen légből kapott érvekkel, hogy: Ez egy Békemenet, Az MKKP eddig fideszesnek számított. De mindhiába. Mikor már éppen találtam magamnak egy kedves társaságot, akik felajánlották, hogy vigyáznak rám és a farkamra, egy határozott kopogtatást éreztem a jobb vállamon – közölte a dinó, aki bántalmazásra panaszkodott a bejegyzés szerint.

A BRFK sajtóosztálya az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az információik szerint nem szurkálták meg, s nem is sérült meg a dínó jelmezt viselő férfi, de a sajtóban megjelent hírek alapján hivatalból eljárást indítottak az ügyben.

A rendőrség honlapján közzétett közleményükben pedig azt írták, hogy az Árpád fejedelem útján igazoltatták a fiatalembert, aki nem említette ekkor, hogy bántalmazták vagy megszurkálták volna. Az intézkedő rendőrök kérdésére pedig azt felelte, hogy nem kíván feljelentést tenni a gyűlésről őt kitessékelő résztvevőkkel szemben.

A dinót egyébként azért vitték el a menetről, mert az arca nem volt látható de a képeken jól látható, hogy ez az állítás nem fedi a valóságot.

Szerintünk a rendőrök az ügyet vehették volna picit viccesebbre is, hisz egy rendőr-dinós delfin nyomtak volna és posztolták volna a menetről az poénos lett volna és még ki is írhatták volna, diót mentettünk. Így pedig elkerülhették volna még annak a látszatát is, hogy politikai okokból vezették el egy békés menetről a békés dinót, ami ügye önmagában ciki és nehezen magyarázható.

(cst)