hirdetés

Eddig még sosem nyert magyar alkotás a chicagói nemzetközi filmfesztiválon. A zsűri szerint a Tiszta szívvel egy igazán bevállalós, végtelenül szórakoztató fekete komédia.

Till Attila_Tiszta szivvelA kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló magyar film a Chicago Sun Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el, amellyel évről-évre egy ígéretes tehetség friss és rendíthetetlen vízióját jutalmazzák, és korábban még sosem nyerte el magyar alkotás.

A nemzetközi zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Tiszta szívvel a műfajokat bátran keverve és meglepően viszi bele a nézőt a fogyatékkal élők világába, ami ritkán látható a nagyvásznon.

Végtelenül szórakoztató fekete komédia és akcióvígjáték egyben, egy bevállalós film – olvasható a zsűri indoklásában.

A chicagói bemutatkozás volt Till Attila mozifilmjének amerikai premierje, az alkotást nevezte Oscar-díjra Magyarország.

A chicagói mustrát, amely az Egyesült Államok elsőként alapított nemzetközi filmfesztiválja, immár 52. alkalommal rendezték meg több mint 140 játékfilmmel a műsoron. Az első és második filmeket felvonultató tekintélyes „Új rendezők” válogatásban volt látható a Tiszta szívvel.

Till Attila második játékfilmje egy kerekesszékes bandáról szól, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatában állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik.

(Fotó: Till Attila – Tiszta Szívvel-díszvetítés)