hirdetés

A francia színész tiszteletére Depardieu-központnak nevezett mozicentrumot avatott Gérard Depardieu az oroszországi Mordvinföldön, ahol mint mondta, valódi orosznak érzi magát. Kár, hogy nem mehet sűrűbben arrafelé – tette hozzá.

Gerard-DepardieuRóla elnevezett kulturális és moziközpontot avatott fel Gérard Depardieu francia színész szombaton az oroszországi Mordvinföld fővárosában, Szaranszkban. A színész Párizsból érkezett a közép-oroszországi Szaranszkba, ahol helyi vezetők fogadták, és több száz ember előtt mondott beszédet.
– Nagyon hízelgő számomra, hogy egy kulturális központot rólam neveznek el. Kár, hogy nem jöhetek sűrűbben Szaranszkba – jelentette ki Depardieu az Izvesztyija Mordoviji című helyi lap szerint.
– Mordvinföldön valódi orosznak érzem magam. Szaranszki lakos vagyok, és szavazni is fogok a választásokon – mondta a színész a tudósítás szerint.
Gérard Depardieu francia színész Szaranszkban, lakosként és vállalkozóként hivatalosan is be van jegyezve a Moszkvától 650 kilométerre keletre fekvő, 300 ezer lakosú városban. A színész 2013-ban kapta meg az orosz állampolgárságot. Depardieu az ellen tiltakozva kért orosz útlevelet, hogy Francois Hollande szocialista elnök tervbe vette a legmagasabb jövedelmek 75 százalékos megadóztatását.
Depardieu 2014-ben bejelentette, hogy éttermet kíván nyitni Moszkvában, valamint egy másikat, és egy kulturális létesítményt Szaranszkban. Azt is mondta, hogy biovodka gyártását is tervezi.