hirdetés

A világhírű David Guetta szülinapi partiján járt kollegánk. Ilyen a kezdők szerencséje mondhatnánk. Szánk tátva maradt, a műsor egész napos volt, több ezer ember tombolt egész nap az ismert USHUAIA pazar szórakozó helyen. Profi szervezés, profi kiszolgálás és mosolygó turisták. Bár az árak elég borsosak, de végül is nem drágább, mint egy Sziget.

 

Mai tudósításomat azzal kezdem , hogy mint amatőr és az elektronikus zenei világban nem túl járatos emberként az Ibizai óriás plakátok rengetegében elveszve fogalmam sem volt , mégis melyik szórakozóhely az amelyik feltétlenül érdemes a látogatásra . Szerencsémre a népszerű magyar DJ , Adrewboy azaz Deák András segítségemre volt a sok név értelmezésekor . Azonban az már elsőre is feltűnt , hogy David Guetta az egyik ilyen szórakozóhelyen heti rendszerességgel lép föl . Ismerve a fellépti díjak nagyságrendjét kiváncsivá tett , hogy működhet egy ilyen szórakozóhely …

Nos át USHUAIA névre keresztelt szállodáról beszélünk . Las Vegas hatalmas szállodai esetében tudjuk , hogy a Casino ipar mellett hatalmas Show -k várják az oda látogatókat , azonban ott egy-egy műsorra bizony borsos forintban számolva 40-80.000.- Ft a belépés . Ezzel szemben az Ibizai Ushuya hotel közvetlenül a tengerparton fekvő komplexuma mindössze 30-40 EUR között (azaz 10-13.000,-Ft ) kínálja jegyeit . Ilyen előzmények után DJ Andrew társaságában érkeztünk a helyszínre . Nem tagadom a meglepetéstől szinte földbe gyökerezett a lábam . Első becslésre mintegy 2-3000 ember ( de lehet több is ) már javában önfeledten élvezte a színpadról fantasztikus módon szóló zenét . És itt meg kell említeni , hogy a színpad felépítmény mintha egy hatalmas stadion koncert színpada lenne, annak minden hang , fény és látvány technikájával . Elképesztő volt minden Show elem amit produkáltak . A hatalmas tömeg pedig extazisban élte át mindezt , teljes joggal , hiszen nem egy all inclusive szálloda szolgáltatását kapta, hanem egy profi koncertet annak minden kellekevel.! Mindezt közvetlenül a tengerparton egy hatalmas medence mellett . A velem levő Andrewboy a szemem láttára került az élmények hatása alá, teszem hozzá velem együtt és a jelen levő több ezres tömeggel együtt ! És ez itt így megy minden nap , minden nap több ezer ember az igen hosszú kb 8-10 hónapos szezonban .

Gyors fejszamolas után ez éves szinten több mint félmillió látogató ! Köszönhető ez a tökéletes technikának és Show elemeknek.

A személyzet profi módon kezeli a nem kis tömeget . Ténykedésük észrevehetetlen , a beléptetés gyors ám szigorú és ami (sajnos ) nekünk magyaroknak feltűnő , udvarias !

Az árak viszont borsosnak tűntek számomra. Persze csak ha szórakozó hely szintjén nézzük , mert a mogyoródi forma 1-hez mérten kifejezetten olcsó . Az aktuális műsort adó …… (nekem ismeretlen de a szakmát kitűnően ismerő és művelő AndrewBoy szerint igen neves DJ születésnapi műsora volt a napi “ menü ). Valószínű , hogy igaza van hiszen a több ezres létszám és az önfeledt élvezet is ezt igazolja . Mindeközben a színpadot és a nézőteret körbe ölelő szobák erkélyen is tetőfokára hágott a hangulat , láthatóan élvezte a szálloda közönsége a produkciót , ami mint kiderült már kora délután 2 órakor elkezdődött (akkor még medence party -val ) .

Érdekesség , hogy aki korán jön annak olcsóbb a belépő jegy ára , ami a nagyobb fogyasztás miatt került így meghatározására . Több idő a helyszínen , több fogyasztás … olcsóbb jegy ! Zseniális … Feltűnt még a jelen levő tömeg sokszínűsége . Japántól az USA-n át szinte mindenhonnan voltak jelenlevő turisták . Ami közös volt bennük , hogy ellentétben a hazai szórakozó helyek többségével , itt nem voltak magukból kivetkőzött randalírozók, kötekedők . Kedves mosoly annál több , és a helyi 3 méterrel a föld fölött járó “ menők “ sem voltak jelen . Segítőkészség , mosoly és önfeledt szórakozás botrány nélkül , ahol a szórakoztató hely a legmagasabb szinten gondoskodik mindezek biztosításáról . Többekkel is beszéltem , és a vélemény egységes volt : ezt a színvonalat csak itt tudják nyújtani . Steve keresztnevű New York-i srác szerint ez náluk megfizethetetlen , Németországban maga egy ilyen buli is . Teszem hozzá nálunk Magyaroszágon is, sajnos . Ahogy AndrewBoy fogalmazott , számunkra mindez csak alom !

( szerző: H.Töröcskei Szabolcs )