hirdetés

A Lazarus című sci-fi musicalt tavaly mutatták be New Yorkban nem sokkal Bowie halála előtt. A kirobbanó Broadway-sikerek után Londonba érkezik a darab: a Kings Cross színházban október végétől közel fél évig lesz látható.

David Bowie_The Man Who Fell to EarthA darab premierje tavaly novemberben volt a New York-i Broadwayn, néhány héttel a brit rocksztár januári halála előtt.

A Földre pottyant férfi című sci-fi inspirálta musicalt Bowie Enda Walsh ír drámaíróval együtt készítette Bowie. Az 1976-os filmben maga a rocksztár is látható, ez volt az első filmes szerepe.

A történet szerint a humanoid idegen szárazság és élelemhiány miatt kényszerül elhagyni bolygóját. A Földre azzal a küldetéssel érkezik, hogy innen szállítson vizet saját planétájára.

A kirobbanó Broadway-sikerek után ősszel a darab Londonba érkezik, a Kings Cross színházban október 25-től 2017. január 22-ig játsszák a musicalt.

A New York-i produkció színészei közül Michael C. Hall, Michael Esper és Sophia Anne Caruso Londonban is fellép eredeti szerepében.

A Földre érkező, emberi külsejű idegen lény történetét elmesélő musical dalait Bowie írta, rendezője a belga Ivo van Hove, aki a New York-i produkciót is színpadra állította.

 

(Fotó: David Bowie  a The Man Who Fell to Earth c. filmben, 1976)