hirdetés

Csúcs Beatleses
2014-03-23 19:37

Csúcson van McCartney. A világhírű zenész, ex-Beatle jelenleg négyszer gazdagabb Mick Jaggernél – derül ki a Sunday Times legújabb listájából.
A Beatles és a Rolling Stones évtizedeken át voltak egymás riválisai. Pénzügyi tekintetben azonban toronymagasan a Beatles áll nyerésre. A 70 éves „ex-Beatle” Paul McCartney már majdnem milliárdossá énekelte és komponálta magát.

Átszámítva 965 millió svájci frankot ér ugyanis vagyona. Ezzel már huszonötödször vezeti a Sunday Times a leggazdagabb brit zenészekről vezetett listáját, mióta azt 1989-ben először felállították. Az örök rivális Mick Jagger a Rolling Stonesból csak a hatodik helyen áll, jóllehet ő sem panaszkodhat 283 millió frankos vagyonával. A tízes toplista emellett további meglepetéseket is tartogat: szinte ismeretlen nevek bukkannak fel köztük, mint Olivia és Dhani Harrison 255 milliójával a kilencedik helyen. De kik is ők? Olivia a Fab-Four gitárosának özvegye, Dhani pedig a szintén volt Beatles-tag, George Harrison fia. Michael Flatley a híres Riverdance táncshowval szerzett 271 milliós vagyonával csak a hetedik. Annak, hogy Victoria és David Beckham 283 millióval az ötödik helyre került, nem sok köze van Victoria énektehetségéhez.

A 30 év alattiaknál magasan Adele vezet Cheryl Cole előtt. A tévés szépség Victoria Beckhamhez hasonló „karriert” mondhat magáénak, előbb a Girls Aloud csapatban énekelt, aztán hozzáment a híres focista Ashley Cole-hoz, akitől időközben el is vált. A leggazdagabb angliai és írországi zenészek listája a Sunday Times szerint svájci frankban: