hirdetés

Kicsit ciki, de az Ákos-ügy miatt a kormány csak egy körülbelül 50 ezer forint értékű mobilnet-előfizetést mondott fel. Ennyi volt a nagy megvédése a zenésznek és ennyi volt a látványos és hangzatos megbüntetése a Magyar Telekomnak, amiért a Fidesz-kormány kedvenc zenészének felmondták szponzori szerződését.

 ákos-szerelmeszene.hu

A kormány korábbi utasításának megfelelően december 31-ével felbontotta a Magyar Telekommal kötött mobilinternet-szerződését a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda. Mint ismeretes, ez volt az a nagy dirrel-durral bejelentett ügy, amit úgy tálalt Kovács Zoltán szóvivő, hogy azonnal felmondanak minden Magyar Telekom-os szerződést, amiért Ákos szponzori szerződését felbontotta a német multicég a zenész egy nőket nem épp jó színben feltüntetett megjegyzésében.

Most kiderült, hogy a Magyar Telekommal csak egy határozatlan időre szóló előfizetést bontottak fel, amely nettó értéke mindössze 50 720 forint volt havonta, és még a kabinetiroda elődje, a Miniszterelnökség köthette 2013-ban.

Az ügy háttere, hogy Ákos tavaly év végén a nők szerepéről beszélt, és mondataival akkora botrányt kavart, hogy a Magyar Telekom felbontotta a vele kötött támogatói szerződést, röviddel a két decemberi koncertje előtt. Ezután pedig a kormányszóvivő bejelentette, felmondják az állami szerződéseket a Magyar Telekommal. Később Kovács Zoltán korrigálta kijelentését, miszerint csak a mobilinternet-előfizetéseket mondják fel.