hirdetés

Hungarikum beruházás Békésben. 739 millió forintot nyert el a Terület- és településfejlesztési operatív program keretéből Békéscsaba, melyből a város fejleszteni fogja a CsabaPark rendezvényközpontot. Ennek keretében egyebek mellett lesz csabai kolbász tematikájú élménypark. Lehet kolbásszal csúszhatunk majd.

csabai_kolbaszNem csak erre megy majd az elnyert összeg. Bár a többi fejlesztés kevésbé hangzik regényesen, a város turisztikai vonzerejét minden bizonnyal ők is növelni fogják. A forrásból még  felújítják a volt Trófea szálló épületét, irodákat, fogadóhelyet alakítanak ki az épületben , 5,2 kilométeres tematikus erdei sétautat,  valamint egy 3,5 kilométeres rekortán futópályát hoznak létre a Parkerdő területén.  Itt a zöldfelületet is rendezik, utcabútorokat helyeznek ki, és cserjesávot telepítenek.

A CsabaPark fesztiválhelyszín komplex turisztikai fejlesztése e héten szerdán kezdődik, a korábban elnyert 1,3 milliárd forintos Top-keretből 215 millióért új látogatóközpontot, 156 millió forintból pedig egy új fogadóépületet építenek fel a park Körte sori részén, legkésőbb 2018. október végéig. Utóbbi épület a tervek szerint bormúzeumként funkcionál majd, és a Csabagyöngye szőlő népszerűsítését szolgálja; a látogatóközpontban pálinkamúzeumot alakítanak ki.

A CsabaPark fejlesztésének egyik fő célja, hogy a jövőben ott rendezhessék meg az országos népszerűségre szert tett Csabai Kolbászfesztivált a jelenlegi helyszín, a Sportcsarnok helyett.

Egy szeptemberi kormányhatározat szerint a kormány a Modern Városok Program keretében külön is támogatja a CsabaPark Gasztronómiai és Élménypark fejlesztését egymilliárd forinttal. A CsabaPark fejlesztését a kormány nyáron nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította.