hirdetés

Borsi Flóra, magyar fotós legújabb fotósorozata, az Animeye az állatok és saját szemét egy arcba építve mutatja meg, micsoda szépség rejlik a természet világában. A különleges smink és a mimika segítségével a fotók valóban azt az érzést keltik az emberben, hogy mennyire egyek vagyunk mi, emberek az állatokkal.

borsi flóre

Nem ez az első jelentős projektje Flórának, hiszen többek között már a Louvre is bemutatta műalkotásait. Az Adobe Photoshop CC. pedig a Flóra képeit használta fel számítógépes programjához. Az ismert magyar fotós, Flóra  közösségi  oldalán még több csodaszép fotóban lehet gyönyörködni.

Meg akartam mutatni, hogy az állatok mennyire érdekesek és egyedülállóak, minden pici részlet fontos lehet. Rengeteg hasonlóság van az emberek és az állatok közt. Egy véletlen esemény adta az első lökést az Animeye fotóimhoz. Egyszer, amikor egy szelfit akartam készíteni a kutyámmal együtt, akkor tűnt fel, mennyire hasonlít a szemünk. Rengeteg munka rejlik minden egyes kép mögött. Az előmunkálatok – tehát a smink, a frizura – legalább 15-20 órán át tartanak, nem is beszélve magáról a fotózásról. Aztán jön a retusálás, ami szintén legalább 12 órát vesz igénybe – mondta Borsi Flóra fotóművész.

(Forrás: Lemon)