hirdetés

Nagy napja volt ismét a legendás irányítónak Tom Bradynek. A profi amerikaifutball-ligában szereplő Tamp Bay Buccaneers játékosa pedig újabb rekordot döntött meg.

 

A New England Patriotst a holtszezonban, húsz év után elhagyó hatszoros Super Bowl-győztes klasszis 369 yardot passzolt és volt öt touchdown-passza. Brady új NFL-rekordot is felállított, ugyanis 43 évesen ő lett a liga történetének legidősebb irányítója, aki egy meccsen öt td-passzt adott, Warren Moon csúcsát adta át a múltnak, utóbbi 40 évesen és 342 naposan vitte ezt véghez. Érdekesség, hogy Brady karrierje során először adott úgy öt td-passzt, hogy mindegyiket más-más csapattársa kapta el.

A játéknap legpontgazdagabb meccsén a Cleveland Browns 49-38-ra nyert a Dallas Cowboys otthonában. Az ohiói együttes csak futással 307 yardot szerzett, ez pedig a texasi klub történetében negatív rekord a földön engedett yardok tekintetében. A Browns sorozatban harmadik mérkőzésén szerzett legalább 30 pontot, erre 1968 óta nem volt képes a gárda. A Cowboys négy forduló után 1/3-as mutatóval áll, legutóbb 2010-ben kezdett ilyen rosszul.

A Detroit Lions továbbra sem tud mit kezdeni azzal, ha előnyben van, ugyanis sorozatban a hatodik olyan mérkőzését veszítette el – ezúttal a New Orleans Saint ellen -, amikor legalább tíz ponttal vezetett.

A játéknap meglepetését a mindeddig nyeretlen Philadelphia Eagles okozta, amely a februári Super Bowl vesztesének, a San Francisco 49ersnek az otthonában diadalmaskodott.

Megőrizte szászázalékos mérlegét a Seattle Seahawks és a Buffalo Bills is, előbbi a Miami Dolphins, utóbbi a Las Vegas Raiders vendégeként győzött.

(turi)