hirdetés

Borderline-szindróma
2016-11-05 19:51

Az Én, a megbélyegzett című regény egy olyan humorban és fordulatokban gazdag, nyílt kitárulkozás, amelyet nem lehet szó nélkül hagyni. Irreális élethelyzetekből derül ki, hogy milyen nehéz élete van azoknak, akik a Borderline-szindrómában szenvednek.

kneszlKényszerzubbonyban érkezett könyvének bemutatójára csütörtökön Kneszl Beáta Carmen, az Én, a megbélyegzett című Borderline-szindrómáról szóló regény szerzője. 

Carmen kötete egy olyan humorban és fordulatokban gazdag, nyílt kitárulkozás, amelyet nem lehet szó nélkül hagyni. Irreális élethelyzetekből derül ki, hogy milyen nehéz élete van azoknak, akik a Borderline-szindrómában szenvednek. Ezek alapján az olvasó joggal hiheti, hogy a leírtak a fantázia szüleményei. Pedig nem! A regény minden egyes szava igaz. Az írónő még messzebbre megy… Névvel, arccal vállalja azt, amiről más mélyen hallgatna.

– A Borderline-szindróma jelenléte napjainkban számottevő. Olyannyira, hogy a világon több mint 140 millió embert érint! A regény nem egy orvosi szakkönyv, hanem egy saját tapasztalatokon nyugvó mű, ami hiánypótló az irodalmi palettán. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ilyesfajta nyílt kitárulkozásban rég nem volt része az országnak, de legjobb tudomásom szerint még a világnak sem – mondta Kneszl Beáta Carmen.

A Havas Henrik által ajánlott, az Én, a megbélyegzett bemutatóján dr. Keresztes Zoltán pszichiáter és dr. Latorcai Ujházi Aranka is részt vettek, s beszédükben orvosi szempontból is értékes műnek jellemezték a regényt.