hirdetés

Letartóztatták N. Évát, aki 16 éve az őrületbe kergeti párkányi szomszédait, állandó ária éneklésével. N. Éva áriamániája miatt az elmúlt években számos tüntetés és hatósági eljárás volt, most ismeretlen okokból kihallgatásra rendelték be és életveszélyes fenyegetés miatt őrizetbe vették.

párkányiénekes pacsirtaN. Éva főként Placido Domingo áriáit hallgatja úgy, hogy a hangszórók az utcára sugározzák a muzsikát, a hatóságok azonban évek óta tehetetlenek, mert a házból hallható zene nem lépi át a decibellimiteket. A szomszédai kikészültek a zenélő háztól, és többször kérték, hogy legalább variálja a műsort, néha tegyen be egy kis mulatóst vagy operettet, de hiába.

Legutóbb a szlovák Legfelsőbb Bíróság rendelte el a zene leállítását, de N. Évát ez sem győzte meg. Korábban a nő a Parameter című lappal folytatott perében azt mondta a bíróságon , hogy azért hallgat zenét, hogy elnyomja a szüntelen kutyaugatást.

A harmadik tárgyaláson megszületett a döntés a párkányi zenélő ház tulajdonosa, N. É. által a Paraméter ellen benyújtott keresetről a Dunaszerdahelyi Járásbíróságon.

Vélhetően azonban ennél sokkal több van a háttérben, a nő feltehetően a szomszédait akarja bosszantani, pár éve ugyanis meghirdette eladásra a házát, de azzal a kikötéssel, hogy csak romák vehetik meg , és az 1100 négyzetméteres kertben kunyhókat is építhetnek maguknak.