hirdetés

Bemutatták Dárdai Pálnak, a magyar labdarúgó-válogatott exszövetségi kapitányának, a német Hertha BSC jelenlegi vezetőedzőjének önéletrajzi könyvét. A 300 oldalas művet nem a sportszaktekintély írta, hanem a Nemzeti Sport újságírója. A könyv nem olcsó a maga 4000 forintjával.

dárdai könyv

A könyvbemutatón Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke azt mondta, a monológ formájában íródott, 300 oldalas és 4000 forintért kapható kötet szerzője Pietsch Tibor, a Nemzeti Sport újságírója. A műről elhangzott, hogy némileg csapongó a szerkezete, hiszen néhány oldalon belül a Hertha BSC mostani, a pécsi csapat évtizedekkel ezelőtti, illetve a magyar válogatott közelmúltbeli edzése is feltűnik helyszínként.

– Nem terveztem könyvet magamról, de annyian hívtak és próbálkoztak, hogy a végén azt mondtam, csinálja meg Pietsch Tibor. Úgy érzem, jó emberre bíztam, mert remekül megírta. Sokat nem kellett dolgoznom rajta, kint volt egy hétig Berlinben, amikor nem volt olyan nagy nyüzsgés körülöttem, utána pedig telefonon egyezettünk – mesélte Dárdai Pál.

A tréner elárulta, hogy a lektorálást a feleségére bízta, aki a nyomdába küldés előtt alaposan átnézte az egészet. Igaz, eddig csak jót hallott a könyvről, de még nem olvasta végig, erre majd a jövő héten, a Balatonnál kerül sor – közölte a Hertha BSC jelenlegi szuper edzője.

Az önéletrajzi műből többek között az is kiderül, hogy Dárdai Pál Németországban rokkantnyugdíjasnak számít:

Huszonhárom voltam, amikor a Milan elleni BL-meccsen Demetrio Albertini csúnyán rácsúszott a jobb lábamra, onnantól fogva egy egészséges bokával játszottam le a karrieremet. A pályán egyetlen hű társam volt: a fájdalomcsillapító. Az is kiderül a műből,  a maradandó sérülése miatt havonta kisebb összeget folyósít számára a német társadalombiztosító.

(Fotó: MTI)