hirdetés

Elment az MTV egyik legnagyobb alakja és háttérembere, fő gyártásvezetője,  aki sokunkat tanított, segített, mert arra érdemesnek látott minket. Őszinte volt, kemény, vicces, egyben igazi mester és tanító, aki nemcsak a tévézésre , de mondhatjuk az életre is megtanított. Kár, hogy elmentél Béka, kár, hogy már nem beszélhetünk Erdei István. Picit most a magyar tévézést is búcsúztatjuk. 

 

BékaNem hisszük el de sajnos igaz. elment az egyik legnagyobb alakja a magyar televíziózásnak. Nem nem képernyős volt, nem szertetett szerepelni de mindig mindenhol ott volt és mindenről tudott. Ja és azt a szót, hogy lehetetlen nem ismerte !! Ő volt az, aki mindig mindent megoldott. Kár érte Erdei István, hogy elmentél. Kár, hogy nem vagy.

Bár nekem csak öt év adatott meg , hogy tanítson, hogy elindítsuk a Kékfényt 2001-ben újra és talán csak ő hitt rajtam kívül abban, hogy ez lesz az MTV egyik legnézettebb műsora. Hitt bennem és én is benne, hisz nagy név volt. Sok ellendrukkerünk volt de azt hiszem emelt fővel, keményen melóval és a tévézés tiszteletével megcsináltuk. Emlékszem ott ültünk a Szabadság téren az aulában és azon törpöltünk , hogy honnan lesz a műsornak zenéje, Béka már hívta is Berkes Gabit az első emelet tagját és pár nap múlva lett a műsornak főcím zenéje.  Ha pedig főcím, igen büszke vagyok, hogy az első digitális animációs főcímet a köztévé grafikus csapata oldotta meg. Nem kis meló volt, sőt lehetetlen de Béka ezt is elintézte valahogy. Ne kérdezze senki, hogy hogy. Nem tudom.

Persze jött, odaszólt sokszor, segített az odabökött szavaival is. Imádtam a stílusát, az embert. A kis piros Suzuki terepjárójával együtt. Ez a kép azt hiszem örökre megmarad.  Mint ahogy az MTV-s búcsúm is. Ő volt ott meg Jen Sándor barátunk, egykori HR főnök és mosolyogva mondtam nagy megdöbbenésükre 2005-ben, hogy ide többet nem kívánnék visszajönni, ha mégis mást hallanának, akkor legyenek kedvesek kötözzenek le, zárjanak be egy barlangba. Ezen jót nevettünk s Béka meg is jegyezte Sándorral közösen, hogy ez jó, én vagyok az első aki ezt mondja nekik, mert minden tévés reszket amikor elmegy vagy épp kirúgják,  hogy jajj hogyan kerülhetnének vissza vagy miképp maradhatnának a világot nem jelentő köztévében.

Béka nem mondtad, hogy baj van. Bár igaz sosem panaszkodtál. Bárcsak tehettünk volna valamit, hogy ez ne így legyen.