hirdetés

Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja az Orbán Kegyence-díjjal tüntette ki Bayer Zsoltot egy pécsi lakossági fórum után. Érdekes, hogy egy állítólag demokratikus ország demokratikus városában a fórumra nem mehetett be sem az Együtt politikusa, sem más nemkívánatos személy. Így nemrég államilag is elismert Bayer csak zárt körben kapta meg a díszdobozba csomagolt szögesdrótot és egy emléklapot. A találkozóról hangfelvétel készült.

bayer-zsolt-orban-viktorAz Együtt egy kisebb csoporttal érkezett Bayer Zsolt és Hoppál Péter államtitkár közös, pécsi lakossági fórumára, de nem engedték be őket. A lovagkereszttel kitüntetett publicistát 20-25 fős tiltakozó csoport várta a fórum helyszínén, a Zsolnay-negyed E78-as épületének főbejáratánál, ám Bayer a hátsó bejáraton ment be az épületbe, derül ki Berkecz Balázs közleményéből.

A kint lévő csoportot, köztük az Együtt politikusát később sem engedték be a fórumra, pedig Berkecz Balázs azt tervezte, hogy a közönség előtt adja át Bayer Zsoltnak az első Orbán Kegyence-díjat: egy emléklapot, valamint egy díszdobozba csomagolt szögesdrót darabot. A fórumra a sajtót sem engedték be.

Később azonban Berkecz Balázsnak mégis sikerült személyesen találkoznia Bayer Zsolttal több helyi fideszes politikus, illetve szimpatizáns jelenlétében. A publicista nem engedte, hogy videón rögzítsék a beszélgetést, Berkecz Balázs azonban a tudta nélkül hangfelvételt készített a találkozóról. Berkecz Balázs erről így ír a blogján:

A láthatóan zavarban lévő Bayer azt mondta, hogy akkor dumáljak, ha egy ilyen fórumon mi leszünk háromszázan és ők húszan, majd összetépte a díjhoz tartozó oklevelet.

(Forrás: Berkecz)