hirdetés

Komoly csatát vív a rákkal a népszerű színész Székhelyi József. Azonban a cigit sajnos még mindig nem tette le, bár a 71 éves művész állítja nem tüdözi le a füstöt.
Megkezdi 32. évadát a Karinthy Színház, mely Magyarország leghosszabb ideje mûködõ magánszínháza. Az új szezont ünnepélyes gálamûsorral nyitották meg. Székhelyi József színészA Jászai Mari-díjas színész-rendező a szervezetét támadó rák és a folyamatos kemoterápiás kezelések dacára újra és újra színpadra áll. A játék és persze, családja, kislánya élteti a népszerű művészt. A Madách Színház örökös tagjánál tavaly októberben diagnosztizáltak tüdődaganatot.

A körülményekhez képest jól vagyok, folyamatosan járok a kezelésekre, de mindent bizonytalannak érzek. Majd az idő eldönti, hogy milyen tempóban tudok gyógyulni és milyen hosszú kemoterápiára lesz szükségem. De pozitívan tekintek a jövőre, és tudom, hogy meggyógyulok! Minden nap erőt ad nekem ehhez, és persze, a családom: a feleségem, Emese és a legkisebb lányom, a hatéves Saci. Ő mindig feltölt élettel. Mosolya, nevetése és az együtt töltött idő adja az erőt a kitartásomhoz, ami a felépüléshez kell – mondta Székhelyi a Blikknek.

A színművész azonban a nehéz napok ellenére sem csügged, bár rövid idő alatt 11 kilogrammot fogyott az embertpróbáló kezelések során, ennek ellenére nap mint nap közönség elé áll.

Engem a színpad éltet, és nem tehetem meg a közönségemmel, hogy betegszabadságra megyek. A Belvárosi színházban Mr. Greent alakítom, a Hatszín teátrumban pedig a Halpern és Johnson egyik szerepét. A karakterek teljesen egészségesek, így nekem is annak kell lennem! Mindent megteszek, hogy ne kelljen lemondani a szerepeimet egyik színházban sem. A családom mellett ez a másik nagy energiaforrásom. A közönség szeretete, a taps hangja és a nézők öröme mindenért kárpótol, elillan a fájdalom is – bizakodott Székhelyi, aki eltökélte, nem győzheti le a kór, a végsőkig küzd ellene.

A kezeléseket pont úgy viselem, ahogy mondták és ahogy elvárom magamtól. Elszántan hiszek a kemó erejében, remélem, nálam is működik majd!
Székhelyi Józsefnél ugyan tüdőrákot diagnosztizáltak az orvosai, mégis képtelen felhagyni káros szenvedélyével, a dohányzással. Bár azt elárulta, megpróbálja letenni a cigarettát, ám egyelőre egy köztes megoldást alkalmaz: nem tüdőzi le a füstöt, hogy kímélje a beteg szervét.