hirdetés

Svájcban nem mindenki tud tűzknjárni. Így 25 embert kellett kórházba szállítani egy céges csapatépítő tréning után égési sérülések miatt. Nekünk magyaroknak a perászban való járás nem okoz gondot és üzenjük hegyi barátainknak legközelebb minket hívjanak.

A csapatépítő részeként forró parázson sétáltak át, emiatt 25 embert kellett égési sérülésekkel kórházba szállítani Svájc északi részén – írja a BBC.

A résztvevők közül kedd este tizenhármat szállítottak kórházba, ahol súlyosabb sérüléseiket ellátták. A zárt körű rendezvényre 18 óra magasságában érkezett ki 10 mentőautó.

A riasztás azért történt, mert a csoport a feladatok részeként átsétált egy több méter hosszú parázságyon, majd röviddel ezután fájdalmat érzett – közölte a rendőrség.

Egyelőre nem világos, hogy az ok a parázs felállításában keresendő-e, vagy abban, ahogy a csoport áthaladt rajta.

A tisztviselők vizsgálatot indítottak, és bizonyítékokat gyűjtöttek be az Au-félszigeten, Zürich városától délre található helyszínről.

A forró parázságyon való gyaloglást, amelyet gyakran tűzjárásnak is neveznek, gyakran alkalmazzák motivációs tanfolyamokon és jótékonysági rendezvényeken. A jelentése szó szerint annyi, hogy mezítláb átsétálunk egy forró parázságyon.

 

( CS.T.)