hirdetés

Kínos baki van a Kincsem szuper magyar filmben. A főszereplő lót ugyanis sokszor több ló formázta meg és ráadásul mindegyik más nemű . A szakemberek rögtön ki is szúrták a malőrt. A film ettől azonban még jó és a mienk

20161028nagy-ervin-a-kincsem-cimuA nemrégiben bemutatott Kincsem filmben a csodakancát több állattal játszatták el, ami még nem lenne gond, de ahogy a Facebookon egy felhasználó írta: „van olyan kép, ahol látszik Zeusz pömpije”, néhol igénytelenül lefestve.

Lovaskörtökben nem csak az keltett nagy felháborodást, hogy nem csak kancával helyettesítették Kincsemet, hanem hogy más fajtákat is használtak az angol telivéren kívül. Ráadásul a színük és az úgynevezett jegyeik (az alapszíntől eltérő, jellegzetes szőrfoltok) is mások.

Pedig erre talán oda lehetett volna figyelni, hiszen a film hatalmas, 2 milliárd forintos állami támogatást kapott a Magyar Nemzeti Filmalaptól.

Herendi Gábor, a film rendezője a lapnak azt a választ adta: „Szemet hunytunk afelett, hogy néha valóban nem telivér vagy esetleg nem kanca játszotta Kincsemet vállalva annak kockázatát, hogy a jó szemű lószakértők ezt észreveszik. A nagyközönség, akiknek a film készült, eddig ezt a problémát nem jelezték”.