hirdetés

A Fideszes Hoppál államtitkárt felakasztották a pécsi fenyőfára. A politikus képmása ugyanis karácsonyfadíszként díszeleg. Olyan bájos ez, akárcsak a régi szép időkben, bár úgy tudjuk Rákosi elvtárs sem mert ilyet meglépni. Ez is mutatja mi nem vagyunk diktatórikus állam, bár a személyi kultuszt imádjuk egy-két helyen.

hoppál diszPécsett, az Uránvárosban felállított Mindenki karácsonyfája tényleg mindent visz. Na, nem a nagyságával, vagy a szépségével, hanem néhány díszével. Azokon ugyanis Hoppál Péter kulturális államtitkár és pécsi országgyűlési képviselő látható. Az államtitkár ezen karácsonyi díszeken avat, szalagot átvág, kórusfesztiválon van, mind-mindannyiszor boldog népek gyűrűjében. Olyan bájos ez a maga személyi kultuszra utaló stílusával.

A fenyőfát egyébként óvodások segítségével díszitették fel. Szerdán, Miklós-napon került ki a jelenlegi legmagasabb pécsi lakóépület, az uránvárosi 17 emeletes előtti térre, mint az a Pécsma beszámolójában olvasható.

Nem tudjuk, egyelőre, hogy a fenti díszeket ki és mikor tette fel a fára, habár ezen az alábbi fotón látható, hogy Decsi István pécsi alpolgármester a fent mutatottakhoz nagyon is hasonló jellegű díszt helyez el.