hirdetés

Óbarok polgármestere délután közleményt adott ki a kamu bűzbűntényes cégről, amelyről elsőként az Esti Újság számolt be. Ráadásul az érintett kamu vállalkozás, kamu vezéréről hetekkel korábban számoltunk be, ugyanis Egres Béla széltoló a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatói leváltása érdekében épp az EMMI osztályvezetőjeként járt el. De az is elgondolkodtató, hogy most az államtitkárt megvezető szervezet is épp egy Kormányhivatal, akárcsak a Szinyeis kamu botrányokat kirobbantó személyek is épp ezen hivatalok delegáltjai voltak ?

 

Az óbaroki városvezető már korábban is jelezte az illetékeseknek, hogy ilyen cég nincs, amire épp a Fidesz államtitkára hivatkozott ás járatta le magát ország világ elött .

Az Óbarok Kertivasút Kft. tudomásunk szerint nem szerepel a cégjegyzékben, nem létező cég. Önkormányzatunk korábbiakban sem állt kapcsolatban hasonló nevű céggel. – írta  Mészáros Kartal.

 

A polgármester nem titkolta ő rögtön sejtette, hogy a hír kacsa, hiszen ahhoz, hogy egy cég használja a település nevét, engedélyt kell kérnie, így arról mindenképp tudtak volna. Óbarokon ráadásul nem is volt büdös, ezt is elmondta a kormányhivatalnak még augusztusban.

 

A csúnyán megvezetett Orbán Balázs államtitkár mindenesetre nem tűri, hogy így félretájékoztassák .

 

Az ügy tisztázása érdekében a Miniszterelnökség azonnali belső vizsgálatot rendelt el a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes szakterületén. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a Kormányhivatal hibás tájékoztatást adott a Miniszterelnökség felé, annak azonnali személyügyi következményei lesznek. – írta az államtitkár.

 

Az ügy pikantériája, hogy hetekkel korábban mi már lelepleztük a kamu cég vezérét Egres Bélát, aki épp az EMMI osztályvezetőjeként próbált meg eljárni a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, hogy váltsák le az igazgatót.  A sors fura fintora, hogy a dirit kirúgták. Ráadásul épp a Kormányhivatal által delegált vizsgabiztosok fura és megkérdőjelezhető megállapításai miatt. Milyen érdekes, hogy Egres Béla most épp Orbán Balázs államtitkárt vezette meg épp a Kormányhivatalok jelentése alapján ?! S adódik a kérdés, hogy nem lehet, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium leváltott igazgatói és érettségi botránya mögött is ez az Egres áll ? Vajon kidőlt be neki és vajon ő miatta kaszáltak el jogtalanul 20 diákot? Ki ez az Egres, hogy még egy igazgatót is leváltat, kamu titulusokkal ?

Az pedig elképesztő, hogy a hatóságok mind mind bedőlnek ennek az Egresnek.