hirdetés

Ennyit a nagy magyar-osztrák barátságról. Szeretett szomszédaink lezárják a közös határátkelők majd felét. Az indok egyszerű, az ingázó magyar feketemunkások kerüljenek jó sokat, és fizessenek autópályadíjat, vegyenek üzemanyagot, költsék a feketén megszerzett euro százakat és szívjanak.

 

osztrák-magyar határA 60 osztrák-magyar határátkelő közül mostantól csak 25-ön lehet autóval, valamint teherautóval, busszal vagy motorral átkelni – döntött Burgenland tartomány. Az intézkedés hátterében az áll, hogy a forgalmat a nagyobb határátkelőkre akarják terelni írja a heute.at.

Az osztrákok hangsúlyozzák: ez nem a határ lezárását jelenti, mert gyalog, biciklivel, mezőgazdasági géppel vagy éppen lóháton( ez azért picit cinikus de úgy gondoljuk ez legfőképp Semjén miniszterelnök-helyettes úrnak szól –a szerk.)  minden átkelő használható.

A rendelet egyébként nem újkeletű, mostantól azonban táblák is jelzik a tiltást, és bírságot is kiszabhatnak azok megszegőire. A büntetés akár 2180 euró, azaz nagyjából 700 ezer forint is lehet.

Az intézkedés mögött minden bizonnyal az áll, hogy a Burgenlandban élőknek elegük van a feketén dolgozó, ingázó magyarokból. A mezőgazdasági gépek előtt azonban nem zárták le a határátkelőket, így az osztrák gazdák gond nélkül átjárhatnak Magyarországra megművelni a földjeiket.