hirdetés

Elutasították a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése által tett komplex ajánlatot az intézmény hallgatói és a sztrájkbizottság is – tájékoztatta Novák Emil általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár közleményben szerdán az MTI-t.  Pszichés hadviselés új fejezetéhez ért és kérdés a barikádos állóháborúnak mi lesz a vége. Katonásan azt mondanánk a felek közt megrekedt a harctér, s olyan első világháborús patthelyzet kezd kialakulni, a kormány pedig vár és nem fog tenni semmit, hisz ez a háború már csak Vidnyánszkyé.

 

Felidézik, hogy az ajánlat része volt az egyetem dolgozói számára biztosított 10+15 százalékos béremelés, illetve az is, hogy a korábbi munkarendben dolgozhatnak a munkavállalók.

„Miután a komplex ajánlatot nem fogadták el és a sztrájk folytatódik, így az ajánlat részei sem lépnek életbe” – olvasható a közleményben.

Mint írják, bár az ajánlat elfogadásának határideje október 7. éjfél volt, „arra kérjük a hallgatókat és a sztrájkbizottságot, hogy gondolják át még egyszer a javaslatunkat és fogadják azt el, hiszen még nem késő megkezdeniük az együttműködést”.

A vezetők közleménye azt is tartalmazza, hogy az SZFE dolgozóinak mintegy harmada a kancellárnak írásos nyilatkozatot juttatott el, amelyben rögzítik, hogy az egyetemfoglalásban nem vesznek részt, az azt szervezőkkel nem működnek együtt és Szarka Gáborral akarnak együtt dolgozni.

A közleményben olvasható, hogy „Szarka Gábor kancellár október 8-án reggel az SZFE Vas utcai épületében megkezdi a munkáját annak érdekében, hogy biztosítsa az egyetem működőképességét, felelősséget vállalhasson az ott dolgozók munkakörülményeiért és intézkedhessen a bérek és egyéb juttatások kifizetéséről”.

Az számunkra is és több jogvédőszervezetnek is értelmezhetetlen, hogy a katonából lett kancellár miért mond olyat, hogyha nem jut be, akkor fizetés sem lesz, hisz a bérszámfejtés és az utalások nincsenek helyhez kötve, nem kell hozzá titkos az épületben bebetonozott számítógép sem. Persze értjük Szarka ezredest ez is egyfajta nyomásgyakorlási eszköz, ami egyfajta pszichés hadviselési eszköz, de ez itt a művészeknél nem működő képes modell , csak halkan jelezzük.

A SZFE hallgatóinak és dolgozóinak a sztrájkja még működik, de sajnos a mostani katonai stílusú vezetésével ők sem fognak bírni és bele fognak fáradni ebbe a barikád háborúba, a politikusok és a kormány tagjai sem fognak tenni semmit. Márcsak azért sem, mert az a barrikádosdi nem az ő harcuk, hanem Vidnyányszky Attiláé az egyetem fura úráé. Így neki kell megugrani a helyzetet, amit okozott.

(csákány)