hirdetés

A köztársasági elnök lánya Áder Orsolya olyan egyetemre jár Londonban, aminek rendszere hasonló a CEU-hoz. A tandíj pedig nem kevés közel 4 millió forint évente nem beszélve a kollégium vagy a lakásbérlés költségeiről, amelyek szintén magas és szinte elképzelhetetlen összegek egy szabolcsi munkás családnak.

áderÁder János lányáról, Orsolyáról múlt héten derült ki, hogy jelenleg Londonban végzi tanulmányait az amerikai Richmond Egyetem Nagy-Britanniában kihelyezett campusán. A Bors információi szerint a köztársasági elnök lánya évi majdnem 3,5 milliós tandíjat fizet a divat, marketing, művészet és média területen végzett tanulmányaiért. Az egyetem elvégzésével az Egyesült Államokban is elfogadott diplomához jut majd.

A lap megkereste az elnöki hivatalt, hogy Áder János fizeti-e lánya tandíját és amennyiben igen, annyit fizet-e, mint ami az iskola honlapján szerepel. Kérdésükre azonban nem kaptak választ.

Áderéknak azonban a suli költségei mellett feltehetőleg lányuk kollégiumi vagy lakásbérlésének a költségeit is állni kell, ami nem olcsó. Egy bérlakás a külvárosban az arab negyedben Londonban minimum 700 font több mint 300 ezer forint havonta.

A köztársasági elnök egyébként aláírja a nemrég a parlament által meghozott  CEU ellenes törvényt.