hirdetés

Wagner-napokra fel!
2016-06-15 08:16

Startol a Budapesti Wagner-napok rendezvénysorozat. Az idén 10 éves rendezvény műsorán A Nibelung gyűrűje a Ring-tetralógia és A nürnbergi mesterdalnokok is szerepel.

wagner napok-fidelio

A Rajna kincse csütörtökön, A walkür pénteken, a Siegfried szombaton, Az istenek alkonya vasárnap, A nürnbergi mesterdalnokok június 24-én és 26-án látható. A Nibelung gyűrűje színpadra állítására Hartmut Schörghofer rendezőt kérte fel Fischer Ádám, mert a német művész nem a megszokott operai kliséket és eszközöket használja, hanem társműfajokat hív segítségül: filmvetítés, árnyjáték, táncosok, bábok segítségével, valamint egy többfunkciós díszletfal alkalmazásával jeleníti meg a rajnai sellők gyűrűjének elrablásától a Valhalla pusztulásáig vezető mitológiai történet jeleneteit.

Az eseménysorozat művészeti vezetője és karmestere a Kossuth-díjas Fischer Ádám, közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara, valamint a Budapesti Stúdió Kórus. A fesztivál programjában fotókiállítás és dokumentumfilm-vetítés is szerepel.

(Fotó: Fidelio)