hirdetés

Nagyon szerencsés, kiváltságos ember vagyok, az én szakmám a legjobb a világon – fogalmazott a legendás tenor, José Carreras, aki utolsó világ körüli turnéja részeként 2017. január 20-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

carreras josé

– Az összes lehetséges helyre el szeretnék jutni, ahol ez idáig felléptem pályafutásom alatt, ezek közül pedig az egyik Budapest. A 70-es évek elején már jártam a magyar fővárosban, az Erkel Színházban énekeltem. Nagyon jó tapasztalataim vannak az ottani közönségről – mondta az énekes, akinek a napokban mutatták be új operáját Bécsben.

A turné akár évekig is eltarthat, de előbb vagy utóbb be kell fejezzem az éneklést. Sajnálatomra, de ilyen az élet – jegyezte meg Carreras.

José Carreras a januári koncertről szólva elmondta: változatos és színes repertoárral készül az alkalomra, a darabok között lesznek olasz és spanyol dalok is. Németországból fog Budapestre érkezni, ahol mindössze pár napot tud majd eltölteni.

– Nagyon szerencsés, kiváltságos ember vagyok, hogy karrierem abban az irányban alakult, ahogy szerettem volna, hogy megadatott a lehetőség színpadon közönség előtt énekelni, érzelmeket közvetíteni az embereknek. Az én szakmám a legjobb a világon – mondta a világhírű tenor.

José Carreras elmondta azt is, hogy a visszavonulása után elsősorban a leukémiás betegeket támogató alapítványára fog koncentrálni, és minél több időt szeretne családjával és barátaival tölteni.