hirdetés

A koronavírus-járvány a feje tetejére állította az egész világot – és nem csupán egészségügyi szempontból. A hétköznapokat teljesen másként kellett és kell azóta is szervezni. Éppen ezért sokaknak jelentett és jelent azóta is átmeneti, de kényelmes megoldást a home office.

 

Több cég pont ekkor döbbent rá, hogy remek neki is és a munkavállalóinak is. Vannak persze, akik inkább a hagyományos munkavégzést preferálják. Egy azonban biztos: a saját megszokott életterület egy darabkája vált ekkor azzá a biztonságos területté, ahol a kenyérkereső tevékenység végezhető kvázi rizikómentesen. Egy szelet a lakásból. Pont emiatt egyáltalán nem mindegy, hogyan alakítod ki ezt a teret, az otthoni irodádat.

Szabd meg Te a határokat!

Hogy ne mosódhasson el a munka és a szabadidő közötti határvonal, jó, ha élesen elválasztod a munkára lecsípett részt a lakás többi területétől. Csak a munkavégzéshez nélkülözhetetlen berendezést tedd be ide, de az legyen nagyon jó minőségű! A DODO webáruházban igazán széles választékban találsz remek íróasztalokat, irodai székeket és tárolókat is. Sok időt fogsz itt eltölteni, így hidd el, nem érdemes spórolni a költségeken. Bár csábító lehet egy kicsi asztal, de nem mindig jó választás. Nagyobb asztal, nagyobb rendezettség. Ez pedig segíti a koncentrálást, és az eredmény így nem is marad el: hamarabb végzel majd és frissebben folytathatod a napot.

Legyen világosság!

Az ideális munkaterület úszik a természetes fényben. Ez az ideális állapot azonban nem mindenkinek adatik meg. Ha túl sötét a dolgozószobád, a megoldást az jelentheti, ha álló- és falilámpákat hívsz segítségül és helyezel el a munkára használt térben. A DODO kínálatában Te is megtalálod a számodra megfelelő darabokat. Hogy kíméld a szemed, nagyon fontos, hogy ekkor minden órában tarts egy kis szünetet. Menj ki a szabadba, és élvezd kicsit a természetes fényt!

Ha lehet, az íróasztalod az ablaknál helyezd el. Vele szembe alaktísd ki az ülőhelyed, mert nem jó, ha háttal ülsz és kitakarod a fényt. Egyébként is, a monitorodat elvakíthatja a nap.

Harmónia, rend és egyedi stílus

Az otthoni munkavégzés nem azt jelenti, hogy sokkal kevesebb dolog lesz a kezed ügyében, ha nem egy klasszikus irodahelyiségben végzed a tennivalóid. Éppen ezért érdemes nagy figyelmet fordítanod arra, hogy rendezett legyen a környezeted. Olyan bútorok, mint a fakkos könyvespolc, a fiókos asztal vagy az extra gurulós tároló, igazán egyszerűvé teszik és megkönnyítik a rendszerezést. A tárolódobozok is kényelmes megoldást jelentenek: elnyelik az éppen nem használt dolgokat. Ez még azért is nagyon hasznos lehet, mert ügyfelek is érkezhetnek hozzád. A rendezettség pedig mindig jó benyomást kelt. Bizalommal tölti el a partnereidet. Ha rendezett vagy, érted a dolgod, tehát meg lehet benned bízni.

Csempészd be a stílusod és dekoráld a teret, ahol sok időt töltesz, a kedvedre! A DODO segít a választásban.