hirdetés

A Magyar Tenisz Szövetésg vezetése még mindig nem mond le. Pedig az ellentétek a Fideszes elnök és a sport neves szakemberei között egyre nagyobb. Ráadásul sajnos az elnökség gazdálkodása körül súlyos gyanús ügyek vannak, a szakmaiság is hiánycikk. A Tiszta Tenisz tagjai pedig most újabb sallert vittek be Szűcs elnöknek. A Játék a Számokkal közleményük több mint érdekes, hogy Szűcs elnök úrék idején egy bajnok cím 2,2 milliárdba került.Míg korábban ez 100 millióból is megoldható volt.


Ezt egyszerűen nem tudjuk szó nélkül hagyni…

A Magyar Tenisz Szövetség vezetését ismét nem zavarják a tények. Ha elnézőbbek vagyunk dr. Szűcs Lajos elnök úrral és Richer Attila főtitkárral, akkor fogalmazhatunk úgy is, hogy újra tévednek.

Az idei 2. Grand Slam-verseny, a Roland Garros előtt úgy érezték, ismét szólniuk kell a tagsághoz. Nem zavarta őket, hogy a szövetségnek lassan egy éve nincs, vagy alig van kapcsolata azzal a két főtáblás teniszezővel, akik az idén képviselik a magyar teniszt a felnőtteknél.

 

Ebben a levélben külön gratulálnak Marozsán Fábiánnak és Nagy Péternek is egy szlovákiai 15000 dolláros versenyen elért páros győzelemért, majd egyszerűen – álságos módon – csak Petizik azt a Nagy Pétert, akit a szövetség vezetése a budapesti, oroszok elleni Davis-kupa mérkőzésre elfelejtett meghívni – a pénztárnál vett belépőt, hogy lássa a csapattársait –, majd a belgák ellen sem gondoltak rá, amikor összeállították az utazók névsorát. Ez is jól példázza a Szövetség kizárólag érdekek szerinti működését…

 

Szerintük az utóbbi időszak szép sikerei a tagságnak köszönhetőek, mert „Ti, a tagság remek munkát végeztek”

 

Elnök úr a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökeként biztos megtanulta, hogy a fejétől bűzlik a hal, így nem okoz gondot neki, hogy arcpirító módon az MTSZ egész tagságát dicsérje meg azokért a nemzetközi porondon elért eredményekért, melyek igazából néhány klub szakmai munkájának, egyes szakembereknek, önzetlen mecénásoknak, és legfőbbképpen családi támogatásnak köszönhetőek.

 

Persze nehéz úgy tagszervezetekről beszélni, hogy az MTSZ vezetése hónapok óta nem hajlandó semmilyen érdemi információval szolgálni a saját taglistája kapcsán. (Érdekes, hogy a mohosz.hu oldalon a tagszervezeti név – és címlista két kattintással elérhető. )

 

A levél legnagyobb tévedése, csúsztatása a végére maradt: „az elmúlt 8 év alatt 4 magyar junior Grand Slam győztesnek örülhettünk, pont annyinak, mint az előtte lévő 64 évben összesen”.

Nem tudhatjuk, hogy az előtte lévő 64 évből kit felejtett ki elnök úr és főtitkár úr, ezért az a legbiztosabb, ha részünkről ismét a tényekre hagyatkozva leírjuk valamennyi korábbi bajnok nevét.

 

Kapros Anikó (Australian Open, egyéni és páros, 2000), Balázs György (Roland Garros, páros, 2003), Szávay Ágnes (Roland Garros, egyéni és páros, 2005; Wimbledon, páros, 2005), Fucsovics Márton (US Open, páros, 2009; Wimbledon, egyéni, 2010), Babos Tímea (Roland Garros, Wimbledon és US Open páros, 2010.)

 

Azzal most ne foglalkozzunk, hogy ennek az ötösnek a nevéhez 11 Junior Grand Slam-serleg fűződik, míg az elmúlt nyolc évben összesen hatot sikerült nyerni – gyorsan tegyük hozzá, ez is csodálatos eredmény.

 

Azt pedig már ne is kezdjük firtatni, hogy az elmúlt nyolc év 6 (NEM 4, ahogy Önök írják) magyar Junior Grand Slam-győzelmeihez mennyi köze volt a szövetségnek. Egyébként szinte semmi, mert egyikük sem az Önök, a jelenlegi vezetés hathatós közreműködésével készülve jutott a csúcsig…

 

A teljesség kedvéért azt is érdemes megemlíteni, hogy az utóbbi nyolc évben az urak által vezetett szövetségnek több mint 11 milliárd forint állt a rendelkezésére, miközben az azt megelőző 11 bajnoki cím éveiben csupán mintegy 1 milliárd forint forrásból gazdálkodott a sportági szakszövetség.

 

Csak játék a számokkal: a korábbi évek egy bajnoki címe = kb 100 millió forint, a nyolc év egy bajnoki címe = kb 2,2 milliárd forint. Ez több mint elgondolkodtató…

 

Levelük végén jó szerencsét kívánnak, egyben beharangozzák, hogy a Roland Garros után újra jelentkeznek. Csak remélni tudjuk, hogy akkor önkritikát gyakorolva korrigálják a korábbi győztesekkel kapcsolatos adatbeli hibákat, és a megfelelő szereplőknek mondanak köszönetet, akár a múlt, akár a jelen sikereiért.- arta a A Tiszta Tenisz csapata.