hirdetés

Már kezd érthető lenni, hogy a tenisz szövetségben miért voltak fontosak a kamu PCR tesztek. Az EMMI járványügyi intézkedésre 271 milliót adott az MTSZ-nek. Páran úgy tűnik megszédültek a pénztől. Sajnos ez az új elnöknek Lázár Jánosnak kínos és nem jött jókor így a választások előtt.

 

Mint néhány napja kiderült a szövetségben tavaly ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat a válogatott játékosoknak a különféle külföldi utazásokhoz. A válogatott koordinátora, Marosi Katalin intézte az ügymenetet, akinek ezért pénteken azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát az MTSZ-ben. Ezenkívül fegyelmi eljárást indítottak hat szövetségi edzővel , az MTSZ főtitkárával, a sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben.

A SOTE már felfüggesztette a doktort a munkavégzés alól és visszavonta azt az engedélyt is, amely alapján az MTSZ keretorvosaként dolgozhatott.

A kirobban botrány miatt a szövetség elnöke, Lázár János ismeretlen tettes ellen feljelentést is tett a rendőrségen.

Mint kiderült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EMMI tavaly 271 millió forintot adott az MTSZ-nek, s más hazai sportszövetségeknek is, de nem konkréten a Covid-tesztekre, hanem a koronavírus elleni küzdelemre, hogy ebből kompenzálják a többletfeladatok költségeit, valamint a klubok kárát, amely a világjárvány miatt érte őket. Az MTSZ külön nem igényelt az EMMI-től Covid-teszt finanszírozást.

Így nagy kérdés ebből a 271 millióból lettek- e kifizetve a kamu tesztek vagy sem ? Feltehetőleg igen és akkor érthető, hogy sokan megszédültek ezen nagy pénz elköltésének a lehetőségétől. Az ugye már biztos a játékosok és az érintettek nem fizettek ezen tesztekért, azaz ez nem lehetett biznisz senkinek sem.

Sajnos ezen botrány nem jött jókor az MTSZ elnökének Lázár Jánosnak, hisz miközben rendet próbál tenni, a szarkák bizony rendesen dolgoznak a háta mögött. Ráadásul jön a választás is és bár ezen botrányról a vezetőség nem tudott, akkor is igen kínos.

(cs)