hirdetés

Újabb fordulat történt a pár napja rendőrök által kiürített soroksári gimnázium ügyében. Az intézmény működési engedélyét ugyanis visszavonta az illetékes hivatal. Így nincs tovább, a diákok pedig oda mehetnek amerre akarnak és tudnak. Évközben ez nagyon szép munka volt, gratulálunk mindenkinek.

Visszavonták a soroksári Qualitas Gimnázium működési engedélyét, ahol a héten végrehajtó jelent meg tanítás közben, és rendőrök sokaságával kiürítette az intézményt.

Mindez több mint érdekes és egyben fura lépés is volt, hisz lehetett volna ezt szépen, csendben ion intéznie a végrehajtónak, nem pedig ilyen látványosan, erőt demonstrálva, a diákokban félelmet keltve. Mondjuk ki pestiesen ésszel is lehetett volna ezt, persze ehhez kell a művéltség is és a megfelelő családi nevelésből fakadó alap kultúra is, dehát ez sok helyen nem volt adott Magyarországon.  Meg persze a kapzsiság is közre játszhatott, hogy csinnadrattával, rendőrökkel, tanítás közben, mint egy akciófilmben kell végrehajtani.

Mindegy is. S talán felesleges is róla írni, de tényleg az ide járó diákok ennyire nem számítanak ? Évközben kellett mindezt végrehajtani ? Miért nem szeptember elején ? Miért szívatták meg ennyi családot és diákot ? Évközben hova menjenek ? Hova jelentkezzenek át ? Ja ez senkit nem érdekel, csak a pénz és annak hajszolása. Nos hol volt a Tankerület ? Hol volt a komrnyhivatal ? Hol vannak ilyenkor a diákok érdekeit védő politikusok, szervezetek, hivatalok ? Sehol.

A mostani új lépésről azaz, hogy a suli már nem működhet egy szülő értesítette szerkesztőségünket.

Minden érintett tanuló családját személyesen keresték fel a Kormányhivataltól, és átadták az erről szóló értesítőket. Ezekben arról is tájékoztatják a szülőket, hogy melyek azok az iskolák, amelyekben folytathatják tanulmányaikat a diákok. A szülő elmondása szerint a levélben olyan intézményekről van szó, amelyek sokkal távolabb vannak, mint az eddigi gimnázium, köztül második és harmadik kerületi középiskolákkal.A szülő elmondta: a bizonyítványok, és egyes tanulók esetében a diákigazolványok is a végrehajtó által lefoglalt épületben maradtak, ez pedig megnehezíti az átjelentkezési procedúrát.

Nos ez a munka nem volt szép, sőt gátlástalan volt, hisz diákok és családok élete lett megnehezítve, ha nem el lehetetlenítve.