hirdetés

Visszakerült a Rockmúzeumba az a három gitár, amelyet a napokban elhunyt Som Lajos adományozott az angyalföldi intézménynek. A hangszereket a Bors információja szerint a Piramis együttes néhai vezetőjének özvegye, Erzsi vitte vissza.
som-borsSom Lajos három éve, a névnapján ajándékozta a gitárokat a Rockmúzeumnak, ám nem sokkal ezután visszakérte. Úgy tudjuk, a gitárokért barátja, Tasnádi Péter ment el, aki most házi őrizetben van, és honlapján pénzt gyűjt az özvegy megsegítésére, a temetés költségeire. A hangszerek között van egy legalább egymillió forintot érő Rickenbacker basszusgitár is, ilyenen játszott annak idején Paul Mc Cartney és John Lennon is. A gitár értékét az is növeli, hogy számozott darab, huszonötödikként regisztrálták annak idején a gyárban, így egy gyűjtő akár tízmillió forintot is adhat érte. Az elhunyt rocker annak idején nem indokolta meg, miért kérte vissza a hangszert.

A három gitár visszakerült méltó helyére a Rockmúzeumba, a zenész özvegye vitte vissza – mondta a Borsnak informátorunk. A néhai zenész annak idején cáfolta, hogy el akarta adni az értékes hangszereket, de, hogy mi lett volna a célja velük, azt nem árulta el. Som Lajos a hangszereket nagy sajtónyilvánosság és állófogadás keretében adományozta a múzeumnak, és aláírt egy ajándékozási szerződést is, melynek értelmében a hangszerekkel a Rockmúzeum rendelkezhet.

(Fotó: bors)