hirdetés

Élete nagy álma teljesül annak a magyar lemezlovasnak, akinek zenéjét a világ legjobb diszkósai játsszák Angliától Amerikáig. Reisz Róbert – alias Robert R. Hardy – neve világszerte ismerősen cseng a progresszív house rajongói előtt.
reisz robi discoSzilveszter éjszakáján a fővárosi Millenáris parkban lesz Európa legnagyobb évbúcsúztató bulija, a Memoryland.
Ahol Robi a példaképeivel – többek között Dave Seaman, Danny Howells, Marcelo Vasami világhírű lemezlovasokkal – együtt forgatja majd a korongot.

Sosem tanultam szolfézst, még az alapokat se tudom, de a barátaim szerint a véremben van a zene – mondta Róbert.
Amerikától Angliáig számtalan dj rendel tőlem zenét, de a saját albumaim is sikeresek. Először majdnem leestem a székről, mikor megtudtam, hogy az egyik albumom a világ legjelentősebb, Beatport nevű toplistáján egy héten át a harmadik helyen tanyázott. A többi dalom is állandóan előkelő helyeken szerepel, de őszintén mondom, már nem is figyelem.”

A nélkülöző magyar DJ-t Bochkor gáborék is felhívták a MusicFM reggeli műsorában, az önindítóban. Ez a rész 1:02:30-tól hallható az alábbi felvételen:

De ki ez a 33 éves fiatalember, aki a Dunai Vasműben ércelőkészítőjében dolgozik három műszakban, a nevét mégis világszerte ismerik a rajongók? Feleségével Dunaföldváron él, másfél szobás vályogházában lavórban fürdik, mert nincs bevezetve se a víz, se a gáz. A svájci frank hitel átka őt is sújtja, albérletben lakik a saját, egykori házában, egyéb tartozása miatt havi 70 ezer forintból tengődik a feleségével. Ebből sok mindenre nem futja. Hogy milyen rossz körülmények között él a világhírű magyar dj, arról a rajongói keveset tudnak. Se arról, hogy gyakran fagyoskodik, mert nem futja tűzifára. Hogy szégyelli a mosolyát, mert hiányos a fogazata, de számára a fogorvos megfizethetetlen. Pedig többször is fellépett már Argentínában, Angliában és Tallinban is, ahol a rajongóitól testőrökkel, kordonokkal próbálták védeni.

Ha össze tudom egyeztetni a munkaidőmmel, akkor itthon is elvállalok egy-egy fellépést. Régi álmom teljesül azzal, hogy szilveszterkor a példaképeimmel lépek fel a Memoryland-en. Ők a szakmában a legjobbak.

A Memoryland szervezői összefogtak, gyűjtést szerveztek Róbertnek. Eddig kétmillió forint jött össze, de Svájcból jelentkezett olyan fogtechnikus is, aki ingyen elkészítené a magyar dj. új fogsorát, hogy végre őszinte legyen a mosolya.

(Forrás: Blikk )