hirdetés

A tavasz a megújulás és megtisztulás évszaka, ilyenkor mindenki nagyobb kedvvel áll neki a takarításnak. Ez alatt persze nem csupán a lakás tavaszi nagytakarítása értendő, hanem a szervezetünk belső megtisztítása is a méreganyagoktól.

 

Miért szükséges időnként tisztítókúrát tartani?

Alapvetően sokan úgy tartják, hogy nincs szükség tisztítókúrára, hiszen a szervezet, pontosabban a tüdő, a máj, a vese és a bőr munkája ellátni ezt a feladatot, ezért nincs igénye a testünknek arra, hogy belenyúljunk ebbe a folyamatba. Az igaz, hogy ezek a szervek többek közt ezt a célt szolgálják, és verejték, vizelet, valamint széklet formájában láthatjuk is a munkájuk eredményét.

A salakanyagok rendszeres távozása valóban egy nagyon jó indikátora a szervek megfelelő működésének, azonban ez sajnos nem jelenti azt, hogy ne igényelne a szervezetünk egy kis segítséget. Segítségre pedig akkor van leginkább szüksége, ha annyira sok méreganyagot juttatunk be, amennyivel a fent említett szervek már nem tudnak kellőképpen megbirkózni.

Honnan tudom, hogy a szervezetemben túlságosan felgyűltek a méreganyagok?

Ha elég figyelmesek vagyunk, amikor valami gond akad a szervezetünk működésével, akkor észrevehetjük az erre utaló jeleket. A túlságosan felhalmozott méreganyagok és toxinok miatt rendszerint megjelennek a pattanások, kialakul a narancsbőr, emésztési panaszok kínozhatnak, valamint kellemetlen testszag és alvászavarok is felléphetnek. Ha nem figyelünk ezekre a viszonylag enyhe tünetekre és nem változtatunk, komoly betegségek kialakulását kockáztatjuk.

Mi okozza a méreganyagok extrém felgyülemlését?

Amit bejuttatunk a testünkbe, vagyis a levegőn keresztül az italokon át egészen az ételekig, minden lehet kiváltó tényező. Bár sokkolóan hangzik, ha belegondolunk a modern polgár egy napjába, rájöhetünk, hogy nincs ebben semmi meglepő. Hiszen egy mai ember a természet helyett a szmogos városban éli a mindennapjait, rengeteg feldolgozott ételt és cukros üdítőt fogyaszt, ami mind hozzájárul a méreganyagok és toxinok lerakódásához a szervezetben.

Hogyan méregtelenítsek?

Nagyon sokat segít, ha legalább egy időre elhagyjuk a cukrozott üdítőket és a feldolgozott ételeket az étrendünkből, valamint lehetőségünkhöz mérten igyekszünk több időt a friss levegőn tölteni.

A dietetikusok gyakran ajánlják a zöld tea kúraszerű fogyasztását is, mivel ezek hatásosak lehetnek a tisztítókúra során. Ha az M Matchánál is kapható magas minőségű matcha tea rendszeres fogyasztása mellett döntünk, azt a szervezetünk biztosan meg fogja hálálni.

Egyrészt a matcha tea antioxidáns tartalma magas, ráadásul felgyorsítja az anyagcserét, aminek befolyása van a méreganyagok kiürülésére is. Másrészt ez egy olyan teaféle, mely az elkészítési eljárásának köszönhetően rostban gazdag, ami a bélrendszer tisztítása szempontjából igen hasznos tényező.