hirdetés

Fokozódik a helyzet. A szexbotrányba keveredett vagy kevert legendás rendező Marton László felfüggesztését kérik. Többen petíciót indítottak, és független vizsgálóbizottság felállítását is szeretnék elérni mielöbb.

marton kászló-szombat.orgPetícióban fordulnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem korábbi és jelenlegi diákjai az intézmény rektorához és kancellárjához. A levelet Markó Róbert, a Vaskakas Bábszínház rendezője, művészeti vezetője tette közzé a Facebookon. A képhez hozzáfűzte: egy óra alatt több mint százan írták alá. A petíció így szól:

“Mint az egyetem volt és jelenlegi hallgatói kérjük, hogy az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemünkön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártatlansága.

Kérjük továbbá, hogy az egyetem állítson fel független vizsgálóbizottságot annak érdekében, hogy az iskola (fizikai és szellemi) falain belül történt esetleges hasonló ügyeket felderítse, kivizsgálja, konzekvenciáikat levonja.”

Az egyetem korábban úgy nyilatkozott, hogy amíg független hatóság nem állapít meg jogsértést, nincs  joguk lépni az ügyben.

 A hírbe hozott rendező rágalomnak nevezte azt, amit Sárosdi Lilla állít. 

A színésznő az egész filmvilágot érintő amerikai szexbotrány után a közösségi oldalon adta hirűl, hogy a legendás rendező Marton szexuálisan zaklatta őt.